söndag 21 februari 2010

V och MP har sålt ut svenskarnas rätt till privatliv för en rödgrön seger 2010.


Efter FRA och IPRED vill nu alla riksdagspartier att trafikdataregistrering ska införas i Sverige.
Det som Piraterna länge förutspått har nu skett: V och MP har till slut sålt ut svenskarnas rätt till privatliv för en rödgrön seger 2010.

Men vad innebär datalagringsdirektivet egentligen?
En sammanfattning:

- Alla dina telefonkontakter registreras och sparas i minst ett halvår.
- Alla dina SMS-kontakter registreras och sparas i minst ett halvår.
- Alla dina e-mail registreras och sparas på samma sätt.
- Alla gånger du varit uppkopplad på Internet från ditt eget abonnemang registreras med klockslag och IP-adress.
- Varje gång du ringer eller SMS:ar någon, registreras varifrån och klockslag. Det där “varifrån” gäller alltså även mobiltelefoner. Mobiltelefoner blir statliga spårsändare som gör att staten kan ta fram en karta över hur du rört dig i din vardag det senaste året. Staten får alltså tillgång till långt mer information om dig än vad du själv ens kan komma ihåg.

Piratpartiets riksdagskandidat Stefan Flod berättar mer... Säg nej till datatrafikregistrering

onsdag 17 februari 2010

Game Over???

Aftonbladet har i en artikel - Pirate Bay – ett år senare bland annat, konstaterat att Piratpartiets framgång det senaste året berodde på...

...uppmärksamhet från alla debatter kring FRA, Ipred och Pirate Bay-målet. Men nu tror jag att den effekten helt har klingat av.


Hm... betyder det att det är "game over" för våra medborgerliga rättigheter, kritikerna har tystats, inte en suck till motstånd?

Hehe... näh, knappast.

Visst är det så att debatterna kring IPRED, FRA och TPB gett Piratpartiet en ordentlig skjuts, men riksdagskampanjen för Piratpartiet kommer att visa att det är allt annat än Game Over ;)

En av partiets eminenta bloggare, Thomas Tvivlaren, har skrivit ett mycket läsvärt inlägg om artikeln: "Yttrandefrihetspråmen kapsejsar"

Nu organiserar vi Värmland på nytt...

Nu är då VL-valet över och jag tackar hjärtligast för visat förtroende och stöd som jag avser att förvalta väl.



Artikel nwt.se
Artikel vf.se

Vi har en hel del jobb framför oss och det absolut viktigaste just nu är att organisera aktivister och ledning för Värmland och jag vill här presentera några punkter om hur jag vill gå till väga och de ansvarsroller som jag anser att vi behöver.

Dagsläget i Värmland:
Som en valkrets som saknat en fungerande valkretsledning under en tid har vi den bristande kommunikationen som första sak att ta itu med.
Självklart ska man även i fortsättningen kunna jobba relativt självständigt och utan att vänta på OK från högre ort, men vi måste ändå bli bättre på att kommunicera med varandra inom valkretsen.

Organisationen är dessutom alldeles för beroende av enskilda individer och behöver kunna fungera även om någon helt plötsligt försvinner. Naturligtvis kommer vi alltid behöva indiver som leder, inspirerar och driver oss framåt, men vi tar inte vara på dem individerna bäst genom att låta dem axla allt ansvar själva.

Aktivisterna måste engageras och organiseras på nytt. Det kommer att utses en arbetsgrupp för just detta ändamål. Vi har också vakanser i ett par kommuner (KL) och jag jobbar just nu med att kolla upp intresserade för dessa poster.

Att göra just nu:
Det första jag kommer införa är den verkställande delen, dvs en valkretsledning. Detta arbete är i full gång.
Jag vill också aktivera de lokala funktionärerna på nytt då jag anser att det är stiltje på sina håll.
Här kommer jag först och främst att kontakta de individuella kommunledarna för att kolla av läget och se hur vi bäst kan hjälpas åt för att komma igång igen.

Däremot så förutsätter jag och faktiskt kräver av kommunledarna, att har du tagit på dig en ansvarsroll så skall den också skötas, aktivt.

Valkretsråd:
Upprättandet av ett valkretsråd kommer jag göra till valkretsledningens första uppgift för att skapa den demokratiska grund som jag skrivit om tidigare.

Rådet skall verka rådgivande i frågor om valarbete, aktiviteter och övriga frågor som rör Piratpartiet i länet som helhet.
Det blir också rådets uppgift att se över och upprätthålla samarbetet över kommungränserna, för detta ser jag som ovärderligt och ett givet steg framåt.

Valkretsledaren har det övergripande ansvaret för hela valkretsledningens verksamhet. Denna har alltså det yttersta ansvaret för att verksamheten i valkretsen fullföljs och är sammankallande för valkretsrådets möten. Vidare innebär rollen att vara valkretsens representant, både i externa sammanhang som talesperson i media och i interna sammanhang som ansvarig gentemot Distriktsledningen.

De som kommer sitta med i valkretsrådet är Valkretsledningen och samtliga Kommunledare i länet.(Kommunledarnas ansvarsroll i rådet är att föra de lokala medlemmarnas talan och delge rådet deras åsikter och önskningar i de ämnen som faller inom rådets ansvarsområde.)

Sammankallande är valkretsledaren men rådet kan, om de vill, utse ytterligare en sammankallande bland medlemmarna i rådet som inte nödvändigtvis sitter med i Valkretsledningen.

Merparten av våra sammanträden kommer att ske via nätet i tex. Skype men vi kommer också att ha regelbundna AFK-möten.

Det är också min avsikt att göra en valkretsturné när de lokala funktionärerna kommit igång ordentligt.


Detta är då jobbet som ligger för oss just nu och jag hoppas att ni, som jag, känner att PP Värmland är på rätt spår igen.
Så, har ni frågor eller andra ärenden som ni vill ta med mig så är det bara att höra av er, oavsett tid på dygnet ;)

Forum PP Värmland - Nu organiserar vi på nytt...

torsdag 11 februari 2010

Piratpartiet ställer upp i Kils kommunval

Piratpartiet har beslutat sig för att ställa upp i höstens val till Kils kommunfullmäktige.

Efter framgången för Piratpartiet i värmland i EU-valet så tänker nu piraterna i Kil även ställa upp i det lokala valet.
Artikel i NWT.se
Artikel i VF.se

Vårt fokus för kommunpolitiken handlar främst om utbildning, IT-tillgänglighet och förvaltning. Detta som en direkt effekt av partiets principiella ställningingstaganden för fri kunskap, delad kultur och skyddat privatliv.

Våra huvudfrågor är:

En skola som både lär och lär ut
Internet som en samhällskritisk infrastruktur
Värna den enskildes integritet
IT inom äldrevården
Transparent ekonomi
Ett bibliotek i tiden
Full insyn och påverkansmöjlighet


Läs hela partiprogrammet här: Partiprogram för Piratpartiet i Kils kommun inför Kommunvalet 2010

Våra kandidater: Kandidater till den lokala listan.

Nu startar primärvalet för kommunen för att bestämma ordningen för listan i valet.

Vi söker just nu kandidater som vill ställa upp, både inom partiet och även de som kanske inte är medlemmar än men känner att de kan ställa sig bakom piratpartiets politik och föra fram den i kommunfullmäktige.

Kontakta mig i sådana fall.

onsdag 10 februari 2010

Svenska terrorister?

Vill uppmärksamma ett inlägg från partiledare Rick Falkvinge:

De svenska “terroristerna”

Tydligen så skall vanliga medborgare behandlas som terrorister i sina egna hem.
Och för vad? Vad är brottet?
Vagt framställd anklagan och sen ett rättsvidrigt förhör... nice.

Och dessutom i motsats till vad all rättspraxis säger.

Åt helvete fel och oacceptabellt i ett demokratiskt samhälle.