fredag 13 januari 2012

(KD) "Juridiskt komplicerat."

Jepp, så låter det idag då Kristdemokraterna och de övriga borgerliga partierna avvaktar(?) med att ta bort kravet på sterilisering vid könskorrigering. (Dock har kravet på svenskt medborgarskap och att man skall vara ogift slopats i lagförslaget.)
SvD - "Kristdemokraterna framhåller att frågan är juridiskt komplicerad och behöver utredas vidare, ett resonemang som de övriga borgerliga partierna accepterar."
Really?
Och detta trots att det finns en en stor majoritet i riksdagen för slopandet av denna djupt integritetskränkande och ofattbara stycke lagstiftning? Well, trots att båda allianspartierna FP och C som liksom S, V och MP vill slopa lagen ter det sig vara så att allianspartierna gjort gemensam sak för att hjälpa KD. Varför? En möjlig anledning är att de vill, till varje pris, rädda regeringssamarbetet.
SVT - "Karin Lindell, den person som på Socialstyrelsens uppdrag utredde könsbytesoperationer, reagerar kraftigt på uppgiften att regeringen godtar alla delar av utredningen, men inte förslaget att slopa kravet på tvångssteriliseringar för dem som vill byta kön

-Det är väldigt anmärkningsvärt och förvånande. Det är ett omodernt synsätt. Det tillhör inte ett modernt samhälle att du tvångssteriliserar någon över huvud taget."

Oppositionen tycker att det hela är "sorgligt, skämmigt och gammeldags" medans regeringen, med herr Reinfeldt i spetsen, låter KD sätta agendan. Moderaterna tycker inte att frågan är så viktig, så varför inte hjälpa en allianskamrat som klänger sig kvar för glatta livet på sin ordförandepost medans hans parti (KD) är svindlande nära 4%-spärren i senaste opinionsmätningarna?

 

En cyniker skulle kunna tolka det som just det, att för Moderaterna är dessa röster viktigare för den egna regeringsmakten och alliansens sammanhållning än människors fundamentala rätt att behandlas med värdighet och själva få bestämma över sina egna kroppar.

...det är så kallt och uträknat att jag knappt finner ord för hur jag känner inför detta.

”Jag blir lite lätt upprörd när man jämför med tvångssteriliseringar från historien. Det är inte jämförbart, låt mig säga det. Här handlar det om att man har på frivillig väg valt att byta kön.” 

- Maria Larsson, viceordförande för (KD), och dessutom biträdande socialminister.

Jo förresten, det är avskyvärt och pinsamt!
Jag hoppas verkligen att övriga partier inser vad det är de håller på med, att det är människor av kött och blod det handlar om.
Så sätt stop för KD´s vridna och omänskliga "värderingar" och ta bort kravet på (tvångs)sterilisering vid könskorrigering, en gång för alla.


På tal om medmänsklighet, är det någon som minns denna?




Läs gärna också:

Media:

6 kommentarer:

  1. Du kan väl ändå inte vara fullt så dum som du låter här? Att vi som fortfarande anser att en person som föder sitt barn PER DEFINITION är barnets mor (precis som barnbehållaren heter livmoder och inte livfader) skulle vilja tvångssterilisera någon är ju bara dummaste demagogi! Ren övertalningsdefinition - ingen vill väl tvångssterilisera någon? Dessutom ytterst kränkande mot alla som inte delar din nydefinition av könsbegreppen. Som bara drar löje och skam över all seriös jämställdhets- och hbt-politik. Se http://queerretorik.blogspot.com

    Alltså: om jag i höst ser en ammande person inne på herrarenas och säger "ursäkta, men du har nog gått fel", skulle jag med ditt sätt att resonera kunna anklagas för att vilja tvinga personen att skära av sej brösten?

    Enda logiska konsekvensen av dina nya, i praktiken könsneutraliserade könsbegrepp är att omedelbart avskaffa de lika heteronorma som könsstereotypa omklädningsrummen (inte bara dam- och herrtoaletterna som Carin Jämtin störde sej på).

    SvaraRadera
    Svar
    1. "seriös jämställdhets- och hbt-politik.."
      Så tex. RFSL bara svamlar och är oseriösa i frågan? Human Rights Watch är ett gäng hippies?

      Vad ni i KD och den kristna-högern har för världslig uppfattning får stå för er... men att påtvinga andra er fundamentalistiska smörja är direkt farligt.
      "vi är alla lika inför Gud" heter det va?

      Radera
  2. Ge KD några år så slipper vi dom. Religion i Sverige är dött.

    SvaraRadera
  3. Fast om nu en majoritet av riksdagen är för en ändring så borde det inte vara något problem att ordna med det, enskilda riksdagsmän har motionsrätt och är fria att rösta som de vill. Är det inte snarare så att det bara är en läpparnas bekännelse av majoriteten att de är emot tvångssterilisering och KD är de enda som är ärliga med sina åsikter? Politik är ofta fullt av lögner och intriger.

    SvaraRadera
  4. Maria Larsson borde enbart hålla käft, eftersom ju "kvinnan tige i församlingen". Hon har frivilligt _valt_ att vara kvinna, så hon borde ta konsekvenserna av det beslutet och knipa igen.

    SvaraRadera
  5. Att överhuvudtaget ta upp denna fråga med de andra kriser som finns. EU och dess bristande demokrati, EMU och det svarta hålet mdär skattepengar öses i fickorna på banker som tagit risker och som nu skyddas av politiker, Iran som hotas av kärnvapenkrig av Israel med USA i koppel och EU i släptåg. Denna fråga hade över huvud taget inte kommit upp på bordet för 20 år sedan. Kom bara inte och säg att världen blivit friare och öppnare, för i så fall rekommenderar jag att du tar ett djupt andetag och tittar dig omkring och ärligt säger: mina politiker är de bästa jag kunnat rösta fram och de går mina ärenden, jag lever ett bra liv utan stressande moment och media återger allt precis så som det är i verkligheten.

    Fokusera på det viktiga först. demokrati, sedan personlig frihet och jobba er upp därifrån. Men för f-n, skippa PK-skiten för det är en sörja avsedd att söndra-härska.

    Läs bloggen:http://www.radda-sverige.nu

    Peace out.....

    SvaraRadera